17 декември 2010

Слоеве


 „Vogue on Vogue” е интересен експеримент на смесване на 12-те годишни корици на списанието от 2010 в една – получават се неочаквани комбинации и „призрачни” образи, говорещи много за подходите в отделните национални издания  – статични или по-новаторски. Компилацията разкрива преобладаващо стандартни формули и предпочитания на арт директори и фотографи – едно-единствено изображение на еднотипен модел, в един и същ план, представен в едни и същи композиции на кориците; но и смели, много по-динамични варианти, миксове от разнообразни тоналности, шрифтови варианти, неспокойни структури като при френското и италианското издание, говорещи за независимия и експериментаторски дух на своите екипи.






.

3 коментара:

Valkocompany каза...

Наистина смели корици.

gonzalez каза...

ха, много добра идея. и без това всички корици на така нар. лайфстайл списания ми изглеждат еднакви, сега и това се доказа. и нямам предвид Воуг, което е едно от добрите, а останалата женска преса!

gergana каза...

о, прекрасни са и ... тъкмо навреме, опитвах се да обясня сама на себе си, защо "изчистеният" стайлинг на Трон, и като визия и като 'музика'?, не ме впечатляват, а дори ми изглеждат отблъскващо, неангажиращо, може би с търсен акцент в сценария, но дори и тази история ми изглежда твърде предъвкана... и все пак, може и да си променя мнението за Трон след като го изгледам, но... тази феерия от образи ще запълни доста отворили се напоследък празнини в мен... :)
за което покорно благодаря!
:))

Публикуване на коментар