17 януари 2009

FontStars 2008


Fontshop и тази година обяви най-добрите шрифтове на годината на www.fontstars.de. Топ 20 представя новите явления на 2008, избрани измежду много варианти на десетки фирми с различен мащаб на дейност и известност. В подборката от наборни и текстови шрифтове води фамилията Estilo на португалската фирма DSType, съчетаваща ясни геометрични пропорции и съдържаща елементи от ар деко. Предпочитани за дизайн на заглавия, шрифтовете на Dino dos Santos могат да се срещнат в редица еврепейски списания.
В групата на скриптовете и декоративните шрифтове също могат да се видят оригинални проекти като Oxida – елегантен скрипт със сравнително добра читаемост, а в едри кегли – много въздействащ и приложим за плакати, корици на книги и опаковки. Разработката е на Sudtipos, студио от Буенос Айрес.
С проекта си FontStars FontShop помага на потребителите да се ориентират в огромното разнообразие от нови проекти. Описанията на шрифтовете и особеностите на рисунъка и употребите им, както и кратко представяне на фирмите допълва информацията за отличените продукти. За разлика от миналогодишния FontStars 2007, сега излиза и минибиблиотека на CD, а шрифтовете могат да бъдат закупени поотделно и веднага свалени.




2 коментара:

Анонимен каза...

VIVA Dino dos Santos!

Веселина Вълканова каза...

Para viver!

Публикуване на коментар