04 януари 2008

Корпоративен дизайн


"Формата на доброто лого е така проста,
че можеш да го начертаеш с крак върху пясъка."


Курт Вайдеман



Какво характеризира едно добро и сполучливо лого?


Основно правило е идеалното лого да е силно, грабващо, въздействащо, обобщаващо. То трябва да изразява от пръв поглед това, което опредметява. Дизайнерът трябва да търси това, което е просто и въпреки това е единствено по рода си. За някои клиенти и събития това може да е цифра, фигурка, буква, един специален шрифт.

www.tokidoki.it, Рим


Доброто лого си остава такова независимо от възрастта си - то действа навсякъде – без значение дали е поставено върху визитна картичка, самолет или сграда.

www.h5.fr, Франция


Доброто лого е едноцветно или двуцветно, то е подходящо за репродуциране във всякакви медии и съдържа голяма доза разпознаваемост. Доброто лого обаче трябва да разбива визуални конвенции и да поставя под съмнение старото, то трябва да притежава достатъчно характер, за да остане извън времето, вечно. Доброто лого е магнит за окото, то радва.

www.viagrafik.com, Висбаден


Доброто лого разказва една история, транспортира атмосфера, обкръжение; то не е непременно просто или чисто, или редуцирано. Доброто логото може да е много сложно. Неговото визуално въздействие трябва да е силно, ние обичаме от време на време да се връщаме и да го анализираме. Обичаме и когато то не се разкрива веднага напълно.

www.happypets.ch, Швейцария


Едно добро лого е характерно, винаги модерно, своеобразно. То носи тежестта на своята идентичност убедително и неделимо. Доброто лого не предлага добронамереност или симпатия и не осигурява благоволение, то е наказващият железен юмрук на типографския закон. То плаши и респектира
...

www.rinzen.com, Австралия


Никаква идея. Не си поставяме такива въпроси, честно казано, ни е все едно. Ние не обичаме логоси, те са за сноби и бездарници.

www.incorect.com, Франция


Едно добро лого е лесно разбираемо и функционално за употреба. Отличното лого никога не се нуждае от редизайн и ти оставя добро чувство.

www.bleed.no, Норвегия



От Volderette
Блог на Андреас Вьорл за графичен дизайн, уеб дизайн,
видео дизайн, филмов дизайн


0 коментара:

Публикуване на коментар