27 април 2009

global

122-годишният International Herald Tribune, разпространяващ се в 185 страни, от месец излиза с нов дизайн. Главата на вестника беше променена след 49 години. Всъщност това е втората промяна в типограмата на изданието след като то стана част от New York Times през 2003. Тогава от главата му беше отстранена емблемата между думите Herald и Tribune, а вече думата International не е субординиран, основен елемент на логотипа. Трансформацията е част от цялостен редизайн. От новия шрифт за заглавията (Cheltenham – на тази шрифтова фамилия се основава и типографската "моногамия" в NYT от 2003) – през стандартната типография и композициите на изображенията, до дизайна на прословутата Page Two и преструктурираните специални страници и секции.

Промените обаче не преминаха онлайн: iht.com вече не съществува. Сайтът на International Herald Tribune се обедини с онлайн изданието на New York Times в global.nytimes.com, към което се насочват потребителите на потребителите на IHT online. За някои очаквано, след като вече шест години, откакто двете издания имат общ собственик, Herald Tribune е представян като глобално издание на Ню Йорк Таймс. Според издателите global.nytimes.com комбинира международните новини на IHT и NYT и осигурява на читателите си качествено информиране по геополитически, бизнес, спортни и модни теми от глобална перспектива.
Дали това не е началото на края на 122-годишната марка International Herald Tribune въпреки редизайна на печатното издание?
.

2 коментара:

Карлос каза...

всичко ми е ясно, само едно не - кой си закрива сайта в 21 век?1

KfLai каза...

Вместо да закрият хартиения пейпър, те си закриват сайта?

Публикуване на коментар