03 октомври 2008

Божието слово в нова опаковка


Дизайнерското студио Crush в Брайтън, Великобритания, пуска нов дизайн на джобното издание на Библията.

via fontblog.de

11 коментара:

Анонимен каза...

Кой е казал, че библията трябва да бъде непременно подвързана с черна кожа и със златни букви?!

Анонимен каза...

никой не е казал, но това у нас няма да се случи

Анонимен каза...

На мен ми харесва. Илюстрацията е проста, както трябва да бъде една притча, но всъщото време е много идейна - за рая и ада, дуализма и т.н.

Анонимен каза...

Макар, че не съм вярващ смея да кажа, че това е много готина и оригинална идея - харесвам хората и институциите, които се опитват да разчупят стандартите в ежедневието ни.

Анонимен каза...

Как ли изглеждат нещата вътре?

Анонимен каза...

Като я види папата лошо ще му стане. Илюстрацията е приятна, но не мисле че е подходяща за библията било то джобна или не.

Анонимен каза...

Първо, там не са паписти, второ, в Обединеното кралство, да не говорим за Америка отдавна се издават библии с цветни твърди или меки корици, с разнообразни рисунки на библейски сюжети и т.н. Айде да не се правим на по-католици от Папата!

Анонимен каза...

Дизайна ми хареса, както илюстрацията, така и шрифта и огледалното му изписване долу в дясно. А този жълт кръг, който напомня за масова литература - попадение си е

Toboto каза...

На мен самата илюстрация не ми харесва, малко ми прилича на реклама на Кока Кола от преди 2-3 години. Другото което си мисля че църквата може да загуби повече отколкото да спечели - правейки "масови продукти", на тя единствения им шанс е в "тайнството", а то като влезе в супермаркета - какво тайнство ще бъде.

Анонимен каза...

Пълна отврат.

Анонимен каза...

Тази илюстрация всъщност не е точна и дори леко тенденциозна. Например Адам и Ева докато са в Рая не знаят че що е голота а са в блаженство така че тези листа с които са покрити не трябва да са там (да не говорим за листата върху гърдите на Ева които никога не са били слагани там от големите художници). А на това отдолу - Ада на грехопадението, кой знае защо Адам държи цигара?! Напълно излишно и тенденциозно... Освен това долу би трябвало да е нощ с Луна за по-подходящ контраст. Иначе за идеята за подобна модерна обложка на Библията нямам нищо против, за качеството на илюстрацията също. Наистина ако всичко е умерено и балансирано няма лошо. По този начин младежта би се заинтересувала повече от духовността. А ако Словото е нужно да се чете и разпространява то комерсиалното в случая може само да помогне. Това не означава че традиционната обложка на Библията е за пренебрегване напротив и двата варианта си имат своя чар и публика.

Публикуване на коментар